Warning: mysqli_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100613 Library:100505 in /home/dvoracerdodyhr/public_html/inc/dbc.php on line 2
Dvorac u dječjem oku | dvorac Erdödy
Europska unija | Zajedno do fondova EU
Europski struktursni i investicijski fondovi
Operativni program Konkurentnost i kohezija
Grad Jastrebarsko

Projekt Obnove i revitalizacije dvorca Erdödy sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost Grada Jastrebarsko.

Dvorac u dječjem oku

Obnova dvorca Erdödy važna je za sve građane Jaske, pa tako i za one najmlađe. Svoje emocije prenijeli su na papir i pokazali cijelom gradu na izložbi dječjih radova održanoj u perivoju. 
Dječja mašta uključila je tako brojne želje o budućim sadržajima dvorca, no jedno je svima zajedničko – veselje što će on uskoro svima otvoriti svoja vrata.

Polaznici dječjeg vrtića Radost oslikali su tako dvorac u sadašnjosti i budućnosti, a šarenilo njihovih radova oduševilo je njihove odgojitelje, roditelje i slučajne prolaznike, no ponajviše ostalu djecu. 
Pridružili su im se i učenici Područne škole Cvetković OŠ „Ljubo Babić“ koji su u svojim sastavcima pisali o dvorcu, kako ga oni vide i kako bi ga voljeli vidjeti u budućnosti.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Zvonimir Novosel, naglasivši kako živimo u povijesnom trenutku u kojem se događa iznimno važna obnova dvorca, a najemotivnije je vide djeca. „Ponosan sam kad vidim kako naši najmlađi žive s dvorcem, a različitim aktivnostima želimo doprinijeti da dvorac živi u svakom kutku Jaske, u svakom našem domu, u svakome od nas“, zaključio je gradonačelnik zahvalivši svima koji su svojim radom s djecom omogućili da svi uživamo u njihovim impresijama.

Izložbu su organizirali Gradski muzej i Centar za kulturu, a voditeljica Muzeja Jelena Škrabe naglasila je kako, osim radosti koju donose, ove radove zaista i krasi kvaliteta po kojoj se vidi sav trud koji se ulaže u rad s djecom. Dodala je kako se na ovaj način paviljon u perivoju pretvorio u pravi mali umjetnički paviljon ukrašen na najljepši način – dječjim osmijesima i srećom. 

Uključila se i Glazbena škola Jastrebarsko pa su brojni posjetitelji izložbe uživali u izvedbama Josipa Radelje, Emanuela Stanka, Josipa Balobana, Elle Križančić, Olivije Božak, Leonarda Bobana i Klare Žalac, pod vodstvom profesora Tomislava Ribičića i Ive Zbožinek Janušić. Djeci su se pridružili i njihovi odgojitelji i učitelji, zajedno s ravnateljicama Jadrankom Stojković i Ivom Barač, a izložbu su razgledali i Mali znanstvenici sa svojim voditeljicama i zamjenicom gradonačelnika Nikolinom Ribarić.

Kontakt