Europska unija | Zajedno do fondova EU
Europski struktursni i investicijski fondovi
Operativni program Konkurentnost i kohezija
Grad Jastrebarsko

Projekt Obnove i revitalizacije dvorca Erdödy sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost Grada Jastrebarsko.

Novi korak do obnove dvorca! Potpisan ugovor o pružanju izrade projektne dokumentacije za obnovu dvorca

Gradonačelnik grada Jastrebarskog Zvonimir Novosel i direktor tvrtke Capital Ing d.o.o. Marko Jagačić u petak 5. ožujka 2021. godine potpisali su Ugovor o pružanju usluga izrade projektne dokumentacije za obnovu dvorca Erdödy u Jastrebarskom.

„Nakon prvotno potpisanog Ugovora o dodjeli gotovo 50 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava, ovo je još jedan povijesni trenutak za naš grad. Nakon dugotrajnog postupka javne nabave koji je, usudio bih se reći, u velikoj mjeri uvjetovan zakonskim procedurama u postupcima javne nabave, a čime se indirektno usporavaju realizacije velikih EU projekata u propisanom odnosno odobrenom razdoblju, danas smo napokon potpisali ugovor o projektiranju i time još dublje zakoračili u stvaranje nove i bolje budućnosti simbola Jastrebarskog. Vjerujem kako će dvorac uskoro zasjati u starom novom ruhu na ponos svih Jaskanaca“, poručio je gradonačelnik Zvonimir Novosel te nastavio: „Nebriga o dvorcu i obnova zanemarenih kulturnih vrijednosti našeg grada bili su jedan od razloga mog uključenja u politiku i rada za bolje jaskansko sutra, zajedno s Mihaelom Zmajlovićem. Upravo iz tog razloga slobodno mogu reći kako je obnova dvorca bila jedan od naših najvažnijih zacrtanih ciljeva. Zahvaljujem svima koji su na bilo koji način kroz sve ove godine marljivo radili na projektu obnove dvorca, a koji će vjerujem, uskoro ponovno biti svijetla točka naše Jaske.“

Galerija

Kontakt