Europska unija | Zajedno do fondova EU
Europski struktursni i investicijski fondovi
Operativni program Konkurentnost i kohezija
Grad Jastrebarsko

Projekt Obnove i revitalizacije dvorca Erdödy sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost Grada Jastrebarsko.

Novo parkiralište uz dvorac Erdödy

Hortikulturnim radovima i sadnjom drveća završen je projekt izgradnje parkirališta kraj dvorca Erdödy. Dio je to projekta obnove dvorca, sufinanciranog sredstvima fondova EU, a parkiralište je namijenjeno prvenstveno posjetiteljima dvorca i parka u kojem uskoro kreće sezona klizanja, kao i svim građanima. Na ovaj će se način doprinijeti i povećanju sigurnosti, osobito polaznika i profesora Glazbene škole koja se nalazi u blizini. 

Investicijom vrijednom više od 1,4 milijuna kuna bez PDV-a uređeno je više od 5.575 četvornih metara površine na kojoj je izgrađeno 95 parkirnih mjesta za automobile, od čega 5 mjesta za vozila osoba sa smanjenim tjelesnim sposobnostima te 3 mjesta za autobuse. U parkiralište je ugrađena LED rasvjeta s izrazito niskom potrošnjom električne energije, a građanima su ovdje dostupne i dvije pametne klupe. 

Početkom 2022. godine očekuje se ishođenje građevinske dozvole za obnovu dvorca, čime će on dobiti još veći značaj za Jasku i jaskanski kraj.

Galerija

Kontakt