Europska unija | Zajedno do fondova EU
Europski struktursni i investicijski fondovi
Operativni program Konkurentnost i kohezija
Grad Jastrebarsko

Projekt Obnove i revitalizacije dvorca Erdödy sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost Grada Jastrebarsko.

Počeli radovi na izgradnji parkirališta u sklopu projekta obnove dvorca Erdödy

U sklopu projekta obnove dvorca Erdödy započeli su radovi na izgradnji parkirališta uz sam park Erdödy, čijom će se izgradnjom posjetiteljima dvorca i perivoja osigurati adekvatna pristupna infrastruktura u centru Jastrebarskog. Ovom investicijom bit će uređeno više od 5.575 četvornih metara površine na kojoj će biti izgrađeno čak 95 parkirnih mjesta za automobile, od čega 5 mjesta za vozila osoba sa smanjenim tjelesnim sposobnostima te 3 mjesta za autobuse.

„Perivoj iz dana u dan posjećuje sve veći broj naših sugrađana i turista. Izgradnjom parkirališta osigurat će se adekvatan pristup samom perivoju i dvorcu, ali ujedno i povećati sigurnost svih posjetitelja našeg parka, građana koji ovdje žive, ali i djece i profesora glazbene škole koja se nalazi u blizini. Radovima na izgradnji parkirališta službeno kreću i radovi na projektu obnove našega dvorca. Sretan sam i ponosan jer vidim da je vrijedio sav trud koji posljednjih desetak godina ulažemo u projekt obnove dvorca. Veselim se danu kada će dvorac zasjati u novom starom ruhu na ponos svih nas Jaskanaca“, poručio je gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel.

Nakon više od desetljeća upornog zalaganja s ciljem obnove i očuvanja ovog vrijednog povijesnog resursa od izuzetne važnosti za ostvarivanje brojnih kulturnih, društvenih i ekonomskih koristi cijelog jaskanskog kraja, iz Europskog fonda za regionalni razvoj Gradu Jastrebarskom odobrena su bespovratna sredstva u iznosu od 49.503.626,59 kuna za projekt „Obnova i revitalizacija dvorca Erdödy u Jastrebarskom“. Ugovor o dodjeli sredstava sklopljen je 1. srpnja 2020. godine između Grada Jastrebarskog, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije. U sklopu projekta, Grad Jastrebarsko i tvrtka Capital Ing d.o.o. u ožujku ove godine sklopili su Ugovor o pružanju usluga izrade projektne dokumentacije za obnovu dvorca Erdödy u Jastrebarskom, a početkom travnja krenuli su radovi na izgradnji pristupne infrastrukture, odnosno parkirališta, vrijedni oko 1,4 milijuna kuna bez PDV-a. Planirani je rok njihovog završetka 4 mjeseca.

Galerija

Kontakt