Europska unija | Zajedno do fondova EU
Europski struktursni i investicijski fondovi
Operativni program Konkurentnost i kohezija
Grad Jastrebarsko

Projekt Obnove i revitalizacije dvorca Erdödy sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost Grada Jastrebarsko.

U tijeku su pripremni radovi na projektu obnove dvorca Erdödy

Kao što je i najavljeno, od kraja srpnja traju pripremni radovi na projektu obnove dvorca Erdödy. Nakon što je, prema smjernicama struke, uklonjeno određeno drveće, postavljeni su zaštitna ograda i kontejneri, a trenutno se radi na raščišćavanju prostora dvorca od otpada i otpadnog građevinskog materijala.

Pod konzervatorskim nadzorom iznosi se, sortira i privremeno skladišti građevni materijal, kao i povijesni elementi koji su deponirani unutar dvorca, radi kasnije ponovne ugradnje. Radi se i na tehnološkom projektu rušenja i demontaže na samom dvorcu, kao i tehnološkom projektu podupiranja konstrukcija tijekom trajanja radova.

Još jednom molimo građane za razumijevanje prilikom izvođenja radova na obnovi dvorca koji će potrajati do kraja 2023. godine, a za to vrijeme bit će ograničen pristup samom gradilištu na području najposjećenijeg jaskanskog parka. S obzirom na važnost dvorca za Jastrebarsko, svi će građani vrlo skoro moći uživati u njegovim sadržajima.

Kontakt